De Bustier

De bustier is een nieuw begrip voor mij, alhoewel deze al heel lang bestaat en ik het wel eens voorbij heb zien komen heb ik er nooit echt aandacht aan besteed. Om even uit te zoeken wat het nou precies is heb ik even op wikipedia gekeken, dit is wat zei erover zeggen: '

Een bustier is een vorm van lingerie die het bovenlijf bedekt, terwijl de schouders en armen onbedekt blijven. Het bestaat als topje (van kant of andere fijne stof), maar kan ook met voorgevormde cups dienen als bustehouder. De bustier kan, evenals het korset, beogen de persoon die het draagt een smaller middel te geven (wespentaille).' Het is dus bedoeld als onder kleding, maar dat is niet wat ik ermee bedoel! Ik zie de bustier namelijk heel veel nu, gewoon als top, en dat vind ik best wel tof! Daarom heb ik er een paar opgezocht en er outfits mee gemaakt!

 

Hier heb ik een bustier van Mango en daar drie verschillende outfits meegemaakt. Een is meer casual, gewoon met een high wasted jeans van de H&M en een sandaaltje van de Mango, dit zou ik zo dragen! Door de high wasted jeans (zit in de taille) laat je niet zoveel buik zien, het hangt ervan af hoe hoog je hem optrekt, maar ik denk dat het het mooiste is om een heel klein beetje van je middenrif te laten zien, maar ook weer niet teveel.

 

De tweede look is met een koraal kleurige high-low skirt (rokje) van de H&M, en ik ben echt verliefd op dit rokje! De kleur, en natuurlijk het model, wauwie, door de spijkerbustier erbij te doen wordt het wat stoerder en dan heb ik er nog een paar sandaaltjes van de Mango bij gedaan.

 

De derde look is met een plooi rokje van de H&M en hakken van de Bershka, ook hierbij geld dat de bustier het geheel wat stoerder maakt, maar door het rokje en de hakken is het ook wel weer vrouwelijk en chic.

Ook hier heb ik een bustier van Mango gebruikt en er 3 verschillende outfits meegemaakt, bij de eerste heb ik het gecombineerd met een rokje van de H&M en hakken van de Bershka, het is een zwart-wit outfit, waar ik zelf wel van hou en wat nu ook erg ''on trend'' is. Verder moet je echt van zo'n patroontje op het rokje houden, want ik denk dat veel mensen het snel ouderwets vinden, ik vind dat het er vanaf hangt hoe je het combineerd, zo met de bustier en de hakken is het totaal niet ouderwets toch!?

 

Voor de tweede outfit heb ik weer het high-low skirt van de H&M en de sandaaltjes van de Mango gebruikt, lekker zomers en romantisch! 


De laatste outfit is wat stoerder, het high wasted spijkershortje zodat je niet je hele buik hoeft te laten zien (maar again alleen een stukje van je middenrif) en de lage rode All Stars maken het wat stoerder, Like Like!

Bij de bovenstaande outfits heb ik een bustier van Topshop gebruikt, in alle outfits zie je een kledingstuk die ik al gebruikt heb in de voorgaande outfits.

 

Bij de eerste outfit ging ik voor het spijkershortje van de H&M en witte Keds, een stoere outfit, maar door de bustier wat vrouwelijker. 

 

Bij de tweede outfit ging ik voor een hele vrouwelijke look met het rokje van de H&M en sleehakken van de Mango.

 

 

En voor de laatste outfit gebruikte ik weer de high wasted jeans van de H&M en hier heb ik enkellaarsjes met hak van de Bershka bij gedaan. 

 

En nu ga ik maar even kijken welke van de bovenste drie bustiers ik ga kopen, en natuurlijk of mijn portemonnee dat ook toelaat! En ik ben benieuwd: wat vinden jullie van de bustier? Zou je het wel eens dragen? Laat het me weten in de comments!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0