Ballet

Als klein meisje zat ik op ballet en keek ik op tegen mensen die met de mooiste tutu's dansden in de grootste shows. Ballet is sierlijk, elegant, mooi en de basis van vele andere danssoorten.

Ballet wordt als saai en oudbollig gezien, waarom? Waarschijnlijk omdat het op klassieke muziek wordt gedanst. En jongeren houden niet van klassieke muziek. Ik ook niet. Maar ik vind de bewegingen die zo sierlijk, elegant en vrouwlijk zo mooi, dat de muziek in zo'n stuk ook mooi wordt. Begrijp me niet verkeerd hoor, het is niet dat ik van klassieke muziek hou, maar samen met ballet vind ik het niet erg.

 

Wat ook jammer is en helemaal niet waar, dat ballet danseressen vaak als saaie parel- en knotjes dragende meisjes worden gezien en dat is heel vaak helemaal niet waar!

Als klein meisje ben ik naar de Notenkraker geweest, een heel mooi stuk. Daar had mijn moeder ook spitzen voor mij gekocht die in dat stuk gedragen zijn, die heb ik nu, zo'n zeven jaar later nog steeds!

Zelf zit ik niet meer op ballet maar toen ik mijn oude spitzen vond leek het mij toch leuk om er nog een stukje over te schrijven! Hieronder een stukje uit de Notenkraker:

Dit vind ik nou mooi, en het is nou niet bepaald dat ik zo oudbollig ben... (al zeg ik het zelf natuurlijk ;-))

Ballet is echt een kinderliefde die soms naar boven komt. Nu heb ik ook in plaats van mijn spitzen op te bergen, ze prompt opgehangen in mijn kamer!

 

Wat vind jij van ballet?

 

Bron foto

 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0