Dromen en doen

Dromen, iedereen heeft ze. Ik jij en de rest van de wereld. Maar lang niet iedereen maakt ze echt waar, waarom niet? Nou, sommige zijn vrijwel onmogelijk, te risicovol of we zijn er simpel weg te lui voor. We denken dat het toch niet gaat lukken. En vinden wat we nu hebben ook wel goed, maar waarom niet je dromen proberen waar te maken?

Om je dromen waar te maken heb je eerst een droom nodig, begin met een klein droompje, zoals: 'ik ben slecht in wiskunde (is echt zo) en ik wil eens een 10 halen'.Om dit een droom te noemen is misschien wat groots maar we beginnen klein.  Dit gaan we om zetten in een doel. Ik ga beter mijn best doen met wiskunde meer oefenen, opletten en goed leren, net zolang ik mijn 10 krijg. En als dit gelukt is ben ik blij! Mijn miniscule droompje is uitgekomen! Dit zou je trouwens ook een ''doel'' kunnen noemen.

Dan gaan we voor een wat grotere droom, bijvoorbeeld een designer tas om mijn schouder. vervolgens wordt dit een doel: hoe ga ik genoeg geld verdienen dat ik deze tas kopen kan, wat ga ik daar voor laten? Voortaan een broodje van thuis meenemen inplaats van kopen? (het gaat om het idee he!) Een bijbaantje zoeken? Het is veel werk maar als je dan genietent van je nieuwe designer bag terug denkt aan wat je allemaal hebt gedaan om dit waar te maken ben je er waarschijnlijk alleen maar sterker van geworden.

Veel mensen zijn bang om hun dromen waar te maken, ze gaan voor het makkelijke, voor het veilige. Maar uiteindelijk wil iedereen gelukkig zijn toch! Ik denk dat als je van gelukkig zijn je doel gaat maken en daar ook alles voor gaat doen, dat je dan ook werkelijk gelukkig wordt. Durf.


Bron foto

Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Kick (woensdag, 05 december 2012 10:36)

    Goede colum! Een 10 en een designertas: go for it!