Beauty abc

Omdat ik als het over beauty gaat vaak heel veel ideen heb maar als ik wil beginnen met schrijven er niks op mijn scherm verschijnt heb ik iets bedacht: eens in de maand plaats ik een Beauty ABC. Ik behandel dan drie dingen die met make up te maken hebben, bijvoorbeeld: DEF: Dior make-up, eyeshadow en foundation. Ik vertel dan wat uitgebreider over die drie onderwerpen. Klinkt dat leuk? Let me know at de comments below! 

Vandaag de eerste beauty ABC, en we beginnen (logisch) met ABC

De A van: Arcade boog. Ookwel de crease genoemd. Na even googelen vond ik verschillende manieren om de Arcade boog uitteleggen. Ik zet ze even op een rijtje:

"De arcadeboog= de huidplooi vanaf de binnenooghoek tot aan de buitenooghoek." Vond ik een beetje vaag omdat ''de huidplooi'' je hele ooglid kan zijn, wat de arcade boog dus niet is.

Bron

 

''Boven je oog zit de arcadeboog. Dit is de rand van het bot van de oogkas. Bij sommigen is die erg duidelijk zichtbaar, bij anderen minder.''

Dit vind ik een betere uitleg. Deze klopt: de arcade boog is de boog die je bot boven de oogkas maakt. Door je arcadeboog te accentrueren krijg je vaak een mooiere oogopslag.

Bron

Om het wat duidelijker te maken hier een foto van de arcadeboog.

 

Bron foto

 Mascha van beautygloss heeft een duidelijk filmpje gemaakt waarin ze uitlegt hoe je je arcadeboog kan vinden.

De B van: Blush. Blush is een veel gebruikt make-up product dat kleur op je wangen brengt voor een gezondere look.

 Op blogs zie ik eigenlijk vooral blushes van mac waar ik zelf geen ervaring mee heb. Mijn favoriete blush is van catrice wat eigenlijk het tegenovergestelde van mac is!

 

Je hebt verschillende soorten blush: poederblush, cream blush, vloeibare blush, lip en cheek. Noem maar op.

 

Poederblush: Dit kun je aanbrengen met een sponsje wat ik niet erg fijn vind werken, met je handen wat ik ook niet echt handig vind of met een kwast. Ik gebruik zelf een soort luchtige buffer kwast van Kiko en die werk heel fijn!

En dan de C van Cat eyes.

Cat eyes ookwel ''katten ogen'' is een bepaalde eyeliner look, vergelijkbaar met een winged eyeshadow. De bedoeling hiervan is dat je dus katten ogen krijgt, die een beetje gelift worden. Hieroner wat celebs met Cat eyes.

En dan als laatste nog een how-to met Lauren Conrad!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en laat me weten of jullie dit vaker willen lezen!

Commentaar schrijven

Commentaren: 0