Zweden en Denemarken eten shoplog

Door andere blogs is mijn liefde voor onbekend snoep enorm gegroeit, als echte amateur koop ik mijn snoep niet online wat de die-hards wel doen, nee ik sla mijn slag op vakantie. De supermarkten in Denemarken waren niet echt bijzonder, in tegenstelling tot die in Zweden, die waren een heus paradijsje. Op de laatste dag dat we boodschappen deden in Zweden heb mijn slag geslaan. We waren niet in de supermarkt waar ik het liefst heen wou (die had een grotere snoep afdeling, maar was een stuk verder weg) maar het kon er mee door! 

Het leuke van snoep uit andere landen vind ik het raden van wat het is, op de foto hier boven zie je bijvoorbeeld Flipper, hiervan denk ik dat het een soort spek is met fruitsmaak. Wat ik op maak uit het woord ''fruktsmak'', makkelijk toch dat Zweeds? Het Center onder de ''flipper'' is chocolade met karamel erin, aam het plaatje te zien. De mix boven de flipper is een soort Haribo mix maar dan anders.

Dan plop chocolade wat ik er gewoon leuk uit vond zien en de naam maakt het natuurlijk alleen maar leuker! Butterfinger van Nestle, ik heb geen idee wat dit is! 

Ik kende het nog niet maar was er heel ethousiast over: het smaakt naar pepermunt riep ik verbaasd toen ik het voor de eerste keer proefde, mijn moeder vertelde me dat dit al heel lang bestaat en ook gewoon in Nederland verkrijgbaar is, gelukkig maar want ik vind het ontzettend lekker!

Zo dat was alles! Ik heb nog niet alles geproefd want dat wou ik niet in een keer doen, maar wat meer verspreid zodat ik er nog lang van kan genieten en terug denken  aan de vakantie natuurlijk! 

 

Dewi

 

Wat vind jij van onbekend snoep?

Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Centrifugal Juicer (maandag, 15 april 2013 00:51)

    This is an excellent article! Thank you for sharing!