Vakantie verslag!

Vandaag heb ik dan eindelijk het vakantie verslag van mijn vakantie in Denemarken/ Zweden! Ik heb de foto's op wonderbaarlijke wijzen toch terug, dus daar ben ik alleen maar blij mee! 

Op de afsluitdijk gebeurde er iets raars: als we naar links keken was de lucht vrijwel zwart en rechts stralend blauw! Huh!

Dit was onze tent, ik had ook nog een eigen tentje en die stond hier naast!

Ons uitzicht op het meer, ik vind dat het op de foto niet goed overkomt maar dit was zo mooi! Vooral s'ochtends en s'avonds! Hier onder nog wat ''meer'' foto's!

Van dit meer hebben we zo genoten! Je kon namelijk ook een wandeling eromheen maken en werkelijk waar je ook stond, het meer was prachtig!

Deze chocolade kende ik nog niet dus probeerde ik hem en..... Jammie, smullen, heerlijk! 

Mijn stoere wandelschoenen! Haha!

Mijn ouders wilden ook een wandeling maken, dus dat hebben we gedaan! Dit was op een uitzichtpunt.

Ook erg lekker!

Dit was in Kopenhagen: een paaltje op een plek waar geen tegeltjes meer liggen, we zagen overal in heel Denemarken paaltjes! Op onnodige plekken, of veel te veel!

Hakket oksekud? Haha!

En dat waren al mijn foto's! Hierna hadden we nog ongeveer een week, maar toen was mijn iphone kapot gevallen.... Dus daar heb ik jammer genoeg geen foto's meer van kunnen maken. Maar de vakantie was echt enorm leuk! Ik vind Denemarken vooral een heel fijn land: de mensen zijn er vriendelijk maar ook vrij afstandelijk, ze maken niet uit zichzelf een praatje en bemoeien zich ook zo min mogelijk. Verder was alles er super schoon, er was nergens afval te bekennen! Dat zie je niet zo snel in Nederland! Ook vind ik de mensen erg goed gekleed, de Scandinavische mode vind ik eigenlijk leuker dan hier in Nederland, alhoewel je in mijn shoplog niet veel kleren zag. En je zag er al een foto van: de Denen zijn niet bepaald zuinig met paaltjes! Ik heb er niet veel foto's van genomen maar mijn stiefvader wel, we hebben een hele collage van overmatig paaltjes gebruik ik Denemarken! Haha! Wat ons ook opviel zijn de stoplichten: niet alleen wordt het oranje als het bijna groen wordt, ook zijn ze een beetje besluiteloos met waar ze de stoplichten neer zetten, of ze denken gewoon aan de vrachtwagen chauffeurs? De stoplichten staan namelijk waar ze in Nederland staan: voor/boven de auto, aan de overkant van de weg en ook nog eens aan beide zijkanten van de weg, allemaal voor een richting! 

 

In Kopenhagen stopte ook iedereen voor het stoplicht, midden in het centrum waar het stervens druk is. Auto's, fietsers, voetgangers, IE- DER-EEN STOPT als het rood is! Zelfs als er niks aankomt stoppen ze nog, en dan zijn er een paar mensen die wel heel rebels zijn om door te lopen, maar nee dat zijn Nederlanders! 

 

Later lazen we een boekje over Deense manieren en daar stond ook in dat het echt not-done is om door rood te lopen, haha. Dat moet je in Amsterdam niet proberen!

In Zweden logeerden we bij een vriendin van mijn ouders die een gasthuisje had waar wij in sliepen, zij is zelf Zweeds wat wel heel leuk is omdat je dan toch anders naar het land kijkt, met haar spraken we Engels wat soms wel lastig was, maar mijn Engels is niet heel slecht en ik heb er ook veel van geleerd. Zijn woont vlakbij de kust en dat was wel heel mooi, natuurlijk kennen we het strand wel hier in Nederland maar daar is het toch anders, want ze hebben bijvoorbeeld geen duinen omdat het daar geen eb en vloed is, raar idee hè?! En het strand is daar ook veel rotsachtiger. Verder hebben we in Zweden veel steden bezocht en natuur bekeken, ook hebben we champignons geplukt (typisch Zweeds, al zou ik dat hier echt niet durven!) en rivierkreeft gegeten (ook typisch Zweeds), ja je ziet ze hier boven, dat heb ik gegeten! Je moet ze zo (zoals op de foto) uit de schaal pakken en dan ''pellen''. Ik had het echt niet verwacht, maar het was verrassend lekker! 

 

Na Zweden gingen we weer terug rijden naar Denemarken omdat het anders een hele lange terugreis is, daar gingen we weer kamperen en hebben we o.a de grootste shoppingmall van heel Denemarken bezocht! Daarna was het het weer tijd om naar huis te gaan. Eenmaal terug in Nederland heb ik vooral veel afgesproken en gelogeerd met vriendinnen. 

 

Ik vond het een hele leuke vakantie, ik heb er heel erg van genoten en vind Denemarken en Zweden twee super mooie en leuke landen! Vandaag is de laatste dag van mijn vakantie dus daar ga ik nog even van genieten!

Commentaar schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Puck (zondag, 02 september 2012 21:37)

  Leuk! Dit artikel stond eerder toch al online, maar toen ontbrak dat laatste stuk? Ik eet geen vis, dus dat kreeftverhaal vond ik maar vies. Mooie foto's trouwens!

 • #2

  InStijl (zondag, 02 september 2012 21:48)

  Dankje! Dat klopt, maar op de een of andere manier (ik gok zomaar iets technisch waar ik natuurlijk geen bal van snap) is het er niet bij gekomen. Haha, ik eet normaal op dit echte Zweedse gerecht kon ik geen nee zeggen, en ook leuk om een een keertje mee te hebben gemaakt toch!

 • #3

  Kick (maandag, 03 september 2012 09:35)

  Wat een mooie foto's en dat met een I-phone! Goed verslag!

 • #4

  Ber van Perlo (maandag, 03 september 2012 11:16)

  Dag Dewi, wat een leuk blog heb jij; goeie naam ook t.o.v. GeenStijl. Jouw reisverslag was een goede en beeldende aanvulling op wat je moeder en Thijs hebben verteld. Ik wist niet dat er zoveel potjes, tubes en penselen bij beauty moeten worden gebruikt; het lijkt wel werken aan een geillustreerde vogelgids! HGr, Ber

 • #5

  Rosel (woensdag, 05 september 2012 19:10)

  Hoi Dewi !
  Leuk artikel.
  Hele mooie foto's en een super verslag !
  Leuk om te weten hoe je vakantie was. =)
  xxx