Middelbare school tips

Vandaag even een "tussen artikeltje", namelijk middelbare school tips! Misschien ga je dit jaar wel naar de brugklas en kan je wel wat tips gebruiken? Of misschien zit je al in de 5e (you name it) en zijn deze tips altijd welkom! Nou moet ik wel zeggen dat ik er een beetje laat mee ben omdat de meeste scholen al begonnen zijn, dat bedacht ik pas toen ik begon met schrijven, want ik moet namelijk volgende week weer beginnen... Maar goed als je beniewd bent naar mijn tips, lees dan verder!

Ik schrijf het voor de duidelijkheid meer voor de "bruggers'' dus als je niet meer in de brugklas zit kun je stukjes overslaan.

 

1. Koop niet een heel super, grote, mega, rugzak. Op mijn school is het niet genant om een rugzak te hebben, maar op veel scholen wel. Daarbij heb je zo'n groot ding ook helemaal niet nodig, waarschijnlijk krijg je kluisjes dus hoeft het er alleen maar in de ochtend in te passen. Ik raad de Converse schoudertassen aan, die zijn niet zo heel duur, van goede kwaliteit en alles past er in zonder dat ze er mega groot uit zien.

 

2. En als je dan wel een rugzak neemt is het niet cool om hem heel hoog te dragen, dit moet je zelf weten want het is niet al te best voor je rug.

 

3. Wees jezelf. Ga niet stoer doen door de hele tijd tegen de leraar in gaan, of doe je niet grappiger voor dan je bent, dat vinden je klasgenoten alleen maar irritant en zelf wordt je er waarschijnlijk ook wel moe van op een gegeven moment.

 

4. Als je een plattegrondje van de school hebt is het handig om die van te voren alvast door te lezen zodat je niet steeds aan iemand hoeft te vragen waar het lokaal is. En je kan natuurlijk ook achter je klas aanlopen, er is vast wel iemand die weet waar jullie heen moeten.

 

5. Spreek de leraar aan met Meneer... en Mevrouw..... Niet meester en juf! Klinkt vanzelfsprekend voor middelbare scholieren maar het is toch een beetje genant als je het wel doet, toch?

 

6. OKe, dit klinkt heel suf: maak vrienden met de docenten, niet dat jullie nu moeten gaan "chillen" ofzo (haha), maar wees vriendelijk! Serieus, hier heb je later veel profijt van!

 

7. Pak je tas de dag vantevoren in, dit scheelt veel tijd s'ochtends en de meeste kinderen die hem s'ochtends pas inpakken vergeten de helft van hun boeken omdat ze dan zo gestresst zijn. 

 

8. Als je iets niet snapt, vraag het dan gewoon! Ook dat scheelt veel stress als je je huiswerk maakt.

 

9. Ga je naar een school waar je niemand kent? Ga in de klas naast een aardig meisje zitten (of jongen natuurlijk), zoek in de pauze een groepje kinderen op die er aardig uitzien, de meeste kinderen voelen zich veiliger in een groep en sowieso zullen ze niet snel zeggen dat je er niet bij mag. En doen ze dat wel? Dan zijn ze het niet waard! 

 

10. Maak je huiswerk, ook dit klinkt suf maar echt je merkt het zo als je het niet doet! Ik ken kinderen die hun huiswerk nooit maakten of in ieder geval in het begin en die lopen nu zo achter! Eerst deden ze er stoer mee, maar nu zitten ze te balen! O, en als iemand zegt dat je een stuudje of iets dergelijkst bent is diegene het ook niet waard, want blijkbaar zijn ze niet slim genoeg om te begrijpen dat wat zij doen niet slim is en al helemaal niet cool.

 

11. Ik zelf vind het fijn om een grootlijntjes schrift te gebruiken als ik leer, zodat ik de woordjes die ik moet leren ook kan schrijven, en dit klinkt misschien een beetje raar, maar ik had het idee dat ik beter leerde als ik alles met kleurtjes schreef?

 

12. Geloof in jezelf, je kan dit! Loop rechtop dat geeft je gelijk een open en zelfverzekerde houding, kom voor jezelf op als iemand iets gemeens zegt, wees vriendelijk naar andere kinderen, lach om je eigen stommiteiten, ga niet pesten en de jaren vliegen om! Geniet zolang het kan!

 

Zo dat waren mijn tips!

 

En van de meeste scholen krijg je een brief met wat je nodig hebt, als je dit niet krijgt hier een lijstje:

 

Kaftpapier (koop niet alleen maar dezelfde, dan zien al je boeken er hetzelfde uit en dat is super onhandig!) ik gebruik meestal zo'n vier rollen. Als je niet weet hoe je moet kaften kun je dat op Youtube opzoeken daar zijn hele handige How to's te vinden!

 

Passer, hb potlood, 2b potlood, liniaal, pen.

 

Schriften (ik gebruik alleen maar grote ringband schriften, voor de rest van de vakken heb ik het namelijk niet nodig, maar dit verschilt per school.

 

Etui (spreekt voor zich)

Groot ruitjesschrift voor wiskunde

 

En volgens mij was dat het! Als je nog tips of opmerkingen hebt hoor ik dat graag bij de comments! En verder wens ik iedereen een fijn (school)jaar en veel succes!

 

Dewi

Commentaar schrijven

Commentaren: 0