Tienertoer verslag

Ik was eigenlijk vorige week vrijdag al thuis gekomen maar had steeds het fut of de tijd niet (het is toch vakantie ?!) om een verslag te maken. Morgen ga ik op vakantie met mijn ouders dus besloot ik dat het vandaag maar eens moest gebeuren! Voor degenen die het niet weten: de eerste week van mijn vakantie ben ik met een vriendin op tienertoer geweest, dit houd in dat je een kaart koopt bij de ns waarmee je binnen een periode van twee weken drie dagen door het hele land mag reizen.

De eerste dag gingen we naar Den Haag. Hiervoor kochten we trouwens een kaartje omdat we vierdagen reisden en Alkmaar- Den Haag dan het goedkoopste is. De reis verliep vlekkeloos en in Den Haag stond mijn tante op ons te wachten. Mijn tante weet erg veel van Den Haag omdat ze er gewoond heeft en vond het ook leuk om ons rond te leiden, zo gezegd zo gedaan. We gingen wat drinken bij de kluis en daarna een rondje door de stad, bijenkorf, passage, afrowinkel (!!!), bonneterie, haagsbluf etc. Daarna weer wat eten bij 't Achterommetje waar ze heerlijke broodjes hebben. 

 

Na het eten gingen we opweg naar het binnenhof waar we een rondleiding kregen, erg leuk om dat allemaal in het echt te zien!

En dan komt toch echt wel het het leukste: thee drinken bij hotel des Indes. Voor degene die het niet kennen: hotel des Indes is een heel chic hotel waar je dus ook wat kan drinken. Ik had: China Supreme Rose thee en het was erg lekker. Thee drinken met eigen dienblad waarop een zandloper en een zilveren theepot staat (en een porselijnen theekopje met schoteltje natuurlijk), nooit gedacht dat ik dat nog eens zou doen! 

Op dag twee gingen we vanuit Den Haag naar Coevorden via Amersfoort. De reis ging goed, we moesten overstappen op Gouda en gingen daarna naar Amersfoort. In Amersfoort zochten we de kluisjes om onze spullen in te doen, na lang zoeken en uiteindelijk maar gevraagd hadden we onze spullen in het kluisje zitten en konden we op pad.

 

We haden een kaartje mee die ons liet zien hoe we naar het centrum moesten lopen...  Wij zijn geen kaart lezers daar kwamen wel achter, we waren gewoon helemaal de verkeerde kant op gelopen en hebben uiteindelijk een uur gelopen (zonder overdrijven) tot we het centrum hadden gevonden. 

In het centrum hebben we wat geshopt en bij de KFC hot wings gegeten, daarna bij de MC een milkshake om het weg te spoelen en daarna moesten we terug naar het station om weer in de trein te stappen naar Coevorden.

Coevorden is een klein stadje waar niet echt iets heel bijzonders is, mijn tante (andere) heeft daar een mooi huis en vooral grote tuin, ons plan was om daar lekker te luieren maar het weer wilde dit blijkbaar niet dus zijn we maar het stadje dat Coevorden heet gaan bekijken. Ook leuk! 

Dag drie gingen we naar Nijmegen (in mijn hoofd zeg ik dat nu met een zachte G). Een lange trein reis, zo'n 2 uur.  Maar we zaten lekker relaxt in ons boekje (we hadden ieder een boekje om bij te houden wat we deden) te schrijven. Er kwam een echtpaar naast ons zitten en die begonnen tegen ons te praten... Oh wat toevallig! Ze moesten ook naar Nijmegen! Wat leuk zeg, op TienerToer!! Wij baalden, we moesten nog anderhalf uur... Nee hoor het viel wel mee en nieuwe mensen ontmoeten is altijd leuk natuurlijk.

 

In Nijmegen was het vierdaagse en dus stervens druk. Overdag hebben we wat geshopt en 's avonds gingen we naar de stad, het was echt super leuk! We hebben bij wat optredens gekeken en zijn in het reuzerad en de break dance geweest (mini kermis) maar ik was wel moe toen ik dan laat weer in bed lag, maar ja dat hoort erbij!

De volgende dag keken we naar de intocht van de vierdaagse en daarna een lange reis naar huis... 2.15 uur ongeveer met een overstap in Arnhem.

 

Ik heb het niet heel uitgebreid geschreven maar dit was het zo ongeveer dan! We vonden het echt super leuk en hebben ontzettend genoten, het is ook leuk om nieuwe plekken te leren kennen zo was ik bijvoorbeeld nog nooit in Nijmegen geweest waar ik anders niet zo snel zou komen ook. Echt ik zou iedereen een tienertoer aanraden want het is gewoon super leuk en ook nog eens leerzaam (heel belangrijk..). 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Kick (zondag, 29 juli 2012 14:49)

  Goed verslag, geeft aardige indruk van de toer.

 • #2

  Margriet (maandag, 30 juli 2012 14:46)

  Hallo Dewi. Jullie hebben een leuk verslag gemaakt van onze belevenissen in Den Haag.Het thee drinken kunnen we nog wel eens doen.
  Hartelijke groeten,
  MARGRIET

 • #3

  Puck (zondag, 12 augustus 2012 16:08)

  Leuk, was al benieuwd hoe je het vond!! Een vraagje: jij lust toch geen thee? ;p. Leuk!

 • #4

  Dewi (zaterdag, 29 september 2012 12:13)

  @Puck Klopt! Alleen wou ik het toch maar proberen, uiteindelijk heb ik de hele tienertoer thee gedronken, dus zo zie je maar!