Primark tips

De Primark: een wel bekend fenomeen. Mega winkel, mega druk, mega rijen, mege goedkope prijsjes. Zo zou ik de Primark beschrijven. Ik ontdekte de Primark ongeveer drie jaar terug, toen was het natuurlijk al heel bekend maar in die tijd was ik nog helemaal niet zo van de beauty en fashion. Toch waren wij benieuwd naar deze bekende winkel en namen we een kijkje in de Primark in Hoofddorp. Bij binnenkomst werd ik overweldigd door alle rekken met kleding en alle mensen (vooral vrouwen) die met mega mandjes rondliepen en alle leuke kleding uit de rekken griste. Als klein meisje in die grote winkel wist ik niet waar ik moest beginnen, inmiddels na jaren ervaring weet ik wel beter hoe ik zo goed mogelijk in de Primark moet shoppen. Vandaag deel ik jullie mijn tips!

Voorbereiding

1. Als ik naar de Primark ga, gaat daar altijd een heuze voorbereiding aan vooraf. Ik zoek op youtube naar shoplogs van meiden die in de week voor mij naar de primark zijn geweest zodat ik deels weet wat ik kan verwachten, wat ik leuk vind enz. 

 

2. Hiervan maak ik een lijstje: wat vind ik het allerleukst? Dit wil ik sowieso in het echt bekijken.

 

3. In mijn hoofd maak ik een berekening van wat ik wil uitgeven. Gemiddeld geef ik zo'n 60 euro uit bij de Primark, hoeveel kost alles op mijn lijstje en hoeveel heb ruimte heb ik dan nog om buiten mijn lijstje dingen te kopen.

 

4. Kijk wat ik nodig heb. Ik koop heel veel broeken bij de Primark omdat die zo lekker goedkoop zijn.  Vaak kom ik broeken tekort en moet ik er dan een bij kopen bij de Primark. Dit staat niet op mijn huidige lijstje omdat dat alleen is van wat ik in de shoplogs zag. Dit schrijf ik dus bij mijn lijstje en dan bereken in opnieuw de prijs en mijn budget. Dit kan je eigenlijk alleen maar doen als je al eens bij de Pmark geweest ben, omdat je anders niet precies de prijs weet.

 

5. Makkelijke kleren: De paskamers zijn heel krap dus zorg ik dat ik makkelijke kleren aan heb. Geen moeillijke ritsen of knopen maar gewoon een T-shirt en een vest. Geen veterschoenen en al helemaal geen hakken (loopt niet lekker in alle drukte, vind ik persoonlijk), maar gewoon laarsjes die makkelijk uit te trekken zijn.

 

6. De maten in de Primark zijn anders dan in de rest van Nederland, het gaat namelijk in 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 enz. Ik heb normaal gesproken maat 32/34 en neem bij de Primark meestal maat 6/8 of soms 10. Het is dus verstandig om dit van tevoren even uit te zoeken zodat je weet wat jouw maat is!

 

7. Stel je alvast in op lange rijen en lange wachttijden bij de paskamers, zo voorkom je veel irritaties op het moment dat je in zo'n rij staat.

 

8. Ga vroeg! Meestal gaan wij 9 uur weg zodat we om 10 uur bij  de Primark zijn. Dan is het namelijk nog lekker rustig en kan je relax door de winkel lopen en alles rustig bekijken. En ga ook het liefst niet in het weekend want dan is het extra druk, ook 's ochtends!

In de winkel

En dan heb ik ook nog een aantal tips voor als je eenmaal in de winkel zelf bent!

1. Neem een mandje. Deze tip is echt voor de primark newbees. In een normale kleding winkel zie je niet zo snel mandjes staan. In de primark is het echter essentieel! 

 

2. Verdeel je winkel in stukken en spreek met je shop-mate af waar je elkaar ziet als je elkaar kwijt bent. De winkel in stullen verdelen houd in: Eerst de broeken zone, als we elkaar kwijt zijn spreken we af bij de paal met de gele tassen (ik noem maar wat), dan de shirtjes en blousen zone. Als we elkaar kwijt zijn spreken we af bij de paal met de knal groene blousen. Het is maar een voorbeeld maar het maakt de primark een stuk meer overzichtelijk!

 

3. Stop alles wat je leuk vind in je mandje en ga op dat moment niet beslissen of je het zal kopen of niet, gewoon in je mandje doen en hup gaan!

 

4. Als je de hele winkel hebt gehad even een rustig plekje opzoeken om te beslissen wat je gaat kopen. Zo kan je op je gemakje even naar de prijs kijken en uitrekenen of je nog binnen je budget zit. Wat je niet meer wilt hang je terug en dan blijft de rest over.

 

5. Als je gaat passen is het ook handig om te weten dat je maar 8 dingen in de paskamers mag meenemen, keuzes maken dus! Ook is het handig om dit uittezoeken (wat je gaat passen dus) voordat je aan de beurt bent. Op die manier voorkom je veel irritaties achter je;-)

Bij thuiskomst

En als je thuis komt natuurlijk een shoplog! Gefotografeerd of op youtube, maakt niet uit. Maar ik vind het inieder geval altijd leuk om te zien wat andere gekocht hebben en het is naturlijk ook handig voor de mensen die een wishlist gaan opstellen!

 

Zoals je misschien wel gemerkt heb maak ik er altijd een heel uitstapje van! Het feit dat bij 3 kwartier van de primark af wonen helpt daar misschien ook wel bij. We moeten het altijd echt plannen als we er heen gaan, maar ik zal ook eerlijk zeggen hoor: stiekem vind ik al die voorpret ook wel leuk!

Reactie schrijven

Berichten: 2
 • #1

  Chantal (maandag, 07 april 2014 17:11)

  Is het slim om in de meivakantie te gaan??
  Vroeg dan door de weeks??

 • #2

  Merel (donderdag, 10 april 2014 16:47)

  Tja goede vraag ik hwb ook geen idee! Whaha
  Misschien weet m'n vriwndin het diw weet erecht alles van!!!
  Xxx