Tienertoer

Wat ga jij deze zomer vakantie doen? Deze vraag krijg ik heel vaak. Sommige mensen weten een week na hun vakantie al waar ze volgend jaar heen gaan, bij ons duurt dit altijd iets langer en kunnen we altijd pas drie weken voor de zomer vakantie beslissen. Dit jaar hebben we echter iets meer tijd omdat we pas aan het einde van de zomer vakantie op vakantie gaan, de laatste drie weken welteverstaan. Dus is mijn moeder druk op zoek naar leuke landen en vakanties. Maar dit jaar ga ik niet alleen maar met mijn ouders op vakantie....

Ik ga op tienertoer! De eerste week van de vakantie (vanaf 16 juli) gaan mijn vriendin Rosel en ik met de trein door Nederland reizen. 

 

Helemaal alleen zonder ouders, heerlijk! Je bent zelf verantwoordelijk of je op de plaats van bestemming komt, dat je niet verdwaalt in de stad, dat je de goede trein neemt. 

 

We gaan vijf dagen weg en logeren bij kenissen en familie. De route zal zijn: Alkmaar- Den Haag, Den Haaf-Coevorden,Coevorden- Groningen. In Den Haag gaan we naar panorama misdag en shoppen, van Den Haag naar Coevorden maken we ergens een tussen stop omdat het anders wel een erg lange reis is. In Coevorden gaan we waarschijnlijk naar Duitslad, in groningen blijven we twee dagen om daar de stad te bekijken en naar het groninger museum te gaan.

Als voorbereiding zijn we vorig weekend met de trein naar Leiden (waar mijn stiefvader woont) gegaan, om een beetje te kijken of we het ook redden met zijn tweeen. En tja laat ik er maar niet omheen draaien: we hadden 4 treinen gemist. Een zelfs twee keer omdat Rosels chip cnip het niet deed. Verder omdat we zo nodig naar de starbucks moesten en omdat we niet konden kiezen tussen alle tijdschriften. Keuzes... Het blijft moeilijk!

Maargoed we waren allang blij dat we zijn aangekomen en dat is ook het aller belangrijkst toch? Hopelijk letten we tijdens de tiener toer iets beter op...

 

Ik heb er super veel zin in en zal af en toe een artikeltje plaatsen met onze plannen en over de vorbereiden, na de tienertoer komt er natuurlijk een shoplog en een verslag online!

 

Dewi

Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Puck (donderdag, 05 juli 2012 15:10)

    Leuk!!