Disney

Een dag te laat, sorry daarvoor (komt omdat ik in mijn toetsweek zit ;-) ), maar hier alsnog mijn wekelijkse artikel!

 

Ik hou van sprookjes, maar ik hou nog meer van Disney. Geweldig vind ik het, al die verhalen, prachtige prinsessen en kastelen waar je u tegen zegt... Disney is niet voor kleine kinderen, nee Disney is voor jong én oud. Waarom ik zo van Disney hou? Na de klik leg ik het je uit.

Ik hou van de bijna altijd dezelfde verhaalopbouw; onschuldig begin, slechterik komt in beeld, het lijkt bijna mis te gaan, alles komt weer goed (meestal met behulp van de knappe prins). Er zijn zeker Disney verhalen met een andere opbouw, maar zo gaat het wel vaak, right?

 

Ik hou van de prinsessen en hun prachtige jurken of andere kledingstukken, hun prachtige haren en hun prachtige prinsen.

 

Ik hou van de sfeer. Zo lief, leuk en onschuldig, met soms een enger stukje tussendoor. Maar, waarom zou je bang zijn, als het toch altijd goed komt?

 

Ik hou van de verschillende verhalen, die allemaal hetzelfde, maar toch o zo verschillend zijn. 

 

Ik hou van de kastelen of andere prachtige, schattige huizen in sprookjesland.

 

Ik hou van, ik hou van... Ik hou gewoon van Disney, heel simpel. En nu ik dit typ, besef ik dat alsmaar meer.

Nu willen jullie natuurlijk weten wat mijn favoriete Disney verhalen zijn. Ik zal het je vertellen:

 

Eigenlijk ken ik van heel veel de verhalen niet helemaal precies. Ik weet een beetje wat er gebeurt, verder niet. Eigenlijk is dat best wel slecht, want ik als Disney lover zou dat natuurlijk moeten weten! Er zijn echter drie Disney verhalen (waarvan de prinses op de foto hierboven staat) waarvan ik wel helemaal weet waarover het gaat en er zijn er twee van die drie die er echt uitspringen, dus ik zeg maar even dat dat mijn favorieten zijn, anders kan ik echt niet kiezen!

Allereerst: Sneeuwwitje. Ik denk niet dat ik hoef uit te leggen waar dit over gaat, toch?! Ik vind dit zo'n leuk verhaal! Ik vind vooral het deel dat ze bij de zeven dwergen komt en alles schoon gaat maken (met behulp van al die dieren) super leuk! Geef toe, dat is toch schattig? Er zitten ook wat 'enge' dingen in dit verhaal, maar zoals ik al eerder aangaf: het komt altijd goed, dus wees niet bang, haha! 

En als tweede verhaal: Aladdin! Dit komt deels omdat ik Jasmine gespeeld heb in het toneelstuk van mijn musicalschool, maar deels ook omdat ik het gewoon een superleuk verhaal vind! Weer even wat anders dan al die andere verhalen, met niet diezelfde (leuke, dat wel!) verhaalopbouw. Ik heb er niet zoveel over te vertellen eigenlijk, behalve dat ik dit gewoon een superleuk verhaal vind! 

Zo, dat was het weer! Een wat langer artikel dit keer, omdat ik Disney gewoon super leuk vind en er niet over op kan houden! Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vonden om te lezen, en dat als je Disney maar suf vond, je daar nu anders over denkt!

 

Enjoy your day!

 

Puck

Reactie schrijven

Berichten: 2
  • #1

    Mona (donderdag, 05 juli 2012 18:22)

    Leuk :-). Ik hou ook van Disney!

  • #2

    Dewi (vrijdag, 06 juli 2012 12:31)

    Leuk;-) Ik heb sneeuw wittje nog ergens op dvd geloof ik, ga ik maar weer eens opzoeken!