Haters

Haters: ze ziet ze steeds vaker, met name op internet voelen mensen zich vrijer om een negatieve comment achter te laten. Op Instijl heb ik er vrij weinig van gemerkt, maar op grote(re) blogs is het eigenlijk onvermijdelijk... Jammer vind ik dit.

Hoe ik denk over internet haters:

Laf. Laf. Laf. Je leest een artikel, krijgt haat ''gevoelens'' en denkt: laat ik eens lekker negatief doen, wat bezielt je? Lezen of kijken is vrijwillig! Er zit een kruisje rechtsboven in je scherm! Als je niet leuk vind wat je leest, KLIK DAN WEG! Zo, nu dat er uit is kan ik iets rustiger verder. 

 

Goed, internethaters op Youtube, beautyblogs, andere blogs, je ziet ze over-al. Mensen hebben opeens alle lef om iemand eens lekker te kleineren. Zolang ze veilig achter hun computertje zitten tenminste, dan kan ze toch niets gebeuren? Of wel soms? In Amerika zijn al verschillende pesters opgepakt nadat ze een filmpje op Youtube hadden gepost waar iemand in elkaar geslagen, uitgescholden of zelf mishandeld werd. Triest.

 

Maar ik wil me in dit artikel meer richten op de comments. Comments zoals: je kan beter stoppen, je bent toch kansloos. Ik noem maar een voorbeeld. Ik wordt hier echt verdrietig van. Ik zie dit namelijk zo vaak gebeuren, op mijn favoriete blogs worden de bloggers helemaal de grond in gestampt, voor wat dan? Je kan toch wegklikken?

 

En als je nou echt iets wil toevoegen zoals inhoudelijke kritiek. Wees dan in ieder geval niet zo laf om een schuilnaam te gebruiken, maar zet je eigen naam eronder. En gebruik nette argumenten die werkelijk ergens over gaan. Waar de schrijver ook iets aan heeft. Laat weten waarom je het ergens niet mee eens bent. En nu ik toch bezig ben: gebruik hoofdletters en punten.

 

Ik word er niet zozeer verdrietig van omdat het me nou raakt of kwetst. Nee, integendeel. Ik word er verdrietig van omdat dit soort mensen dit gewoon vrijwillig kunnen doen zonder dat iemand ze wat kan maken. Again: triest.

Dat dit soort mensen bestaan en niet eens bij zichzelf kunnen denken: goh. Word ik hier een beter persoon van? Ik geloof van niet... Heeft dit veel zin als ik dit doe? Ik geloof van niet... Word iemand hier blij van? Ik geloof van niet. En voor de egoïsten onder dit soort: heb ik hier wat aan? Ik geloof van niet... 

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Lisa (woensdag, 27 juni 2012 18:38)

    Goed artikel!

  • #2

    Floor (woensdag, 27 juni 2012 18:40)

    Ik vind dat je helemaal gelijk hebt!! Ik haat haters ;p (just a joke)