Floor Is Instijl

Bavaria's V-Dress
Bavaria's V-Dress

Al gemerkt dat EK eraan komt? Vast wel! Je kunt geen reclamefolder open slaan zonder iets in oranje te zien. En wat dacht je van ál die reclames op televisie. Alles in het teken van het EK, rood-wit-blauw, oranje en vooral: voetbal! 

 

Alle supermarkten moeten iets doen waardoor jij naar hun winkel gaat tijdens het EK. Zo doet Plus dat met hun 'Juich bandjes' en de 'Geluksvogeltjes' van de C1000 (wat iets weg heeft van de 'Wuppies' van de Albert hein, vindt ik). En Ohh, die vreselijke reclame van de C1000 met Wolter Kroes, Yes-R en Ernst Daniël Smid die hun Ek-versie van de vogeltjes dans zingen, en dat ruim 3 minuten lang! En natuurlijk moeten in elke reclame de spelers van het Nederlands elftal mee spelen.

 

 

De Geluksvogeltjes
De Geluksvogeltjes

Maar ik ben even aan het 'Googlen' geslagen en ben erachter gekomen dat de 'wuppies' van de Albert hein uit 2010 “aanzienlijk meer effect” hadden dan het speeltje dat de C1000 nu aanbiedt. Zo blijkt dat niet alle supermarktketens even veel succes hebben bij hun acties. 

 

Niet alleen de supermarkten doen mee met de oranjegekte, maar bijvoorbeeld komt bierbrouwerij Heineken met het 'rugnummer-shirt', een oranjegroen voetbalshirt. Op het shirt staat een uniek nummer, waarmee voetballiefhebbers op internet dagelijks kaarten kunnen winnen voor de wedstrijden van Oranje.

 

Heineken Rugnummers
Heineken Rugnummers

Naast Heineken heeft biermerk Bavaria de welbekende 'Bavaria Dress'. Een leuke jurk speciaal voor de vrouwelijke voetbalsupporters. Twee jaar geleden kwam Bavaria met de 'Duchty Dress' en dit jaar koos het biermerk voor de ontwerpers Spijkers en Spijkers, die kwamen met de oranje, blauwe 'V-Dress'.

 

De V-Dress
De V-Dress

Met de actie denken supermarktketens en bierbrouwerijen geld te verdienen en volgens mij lukt dat aardig. Sommige acties slaan wat meer aan bij de andere, maar volgens mij kan het EK beginnen!

 

Wat gaan jullie doen met het EK, welke reclame vindt je nou echt vervelend en heb jij je 'Bavaria-Dress' / 'Rugnummer-shirt' al in huis?

 

 Dit artikel was niet heel onderbouwend met mijn mening, maar meer 'informatief', volgende maand komt er weer een column met (waarschijnlijk) meer mijn mening enzovoorts!

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Lisa (vrijdag, 01 juni 2012 20:53)

    Leuk! Ik vind informatief ook wel leuk hoor :D.

  • #2

    Puck (zaterdag, 02 juni 2012)

    Leuk! Ik vind al die reclames zó irritant! Grrr...