Het zomer gevoel

Terwijl iedereen nog in dikke winter jassen en uggs loopt beginnen de vogels voorzichtig te fluiten, de eerste zonnestralen komen door en mensen beginnen stapje bij beetje hun winter kleren te verruilen voor fleurige zomer kleren. De lente heeft op zich laten wachten en ons laten verlangen, zelfs snakken naar de zon, zee, strand en ijsjes. Maar eindelijk is ie er mensen worden weer blij, komen uit hun winter dip, gaan weer naar buiten, het straat beeld wordt weer vrolijker. Kortom: HET WORDT ZOMER!

Voor mij begint het zomer gevoel al wanneer ik mijn all stars koop. Ik heb van jongs af aan elke zomer all stars gehad. En dat staat dan ook (samen met een hele hoop andere dingen) voor mij symbool als het begin van de zomer. Ja, all stars zijn niet zomaar schoenen, nee op mijn (in dit geval) rode all stars maak ik de eerste zonnestralen, het eerste ijsje, en de eerste keer buiten in de tuin met een tijdschriftje mee. 

Ik had het al vroeg dit jaar, ik denk zo rond februari. Ik was klaar met het grauwe weer en die dikke kleren (dus kocht ik rond die tijd al mijn all stars). Ik was het zat dat mensen chagrijnig waren. Het moest zomer worden!

En toen gebeurde het: de eerste zonnestralen kwamen door iedereen zat in de pauze buiten op het schoolplein. Gezellig kletsend en met mijn veel te grote zonnebril op mijn neus zat ik te genieten, ik had dit weer hard nodig. Iedereen had het nodig. Maar toen de bel ging werd ik gelijk weer wakker uit mijn droom en moest ik beginnen aan een proefwerk engels in een veel te warm lokaal, tja het leven gaat gewoon door. Ook als de zon schijnt.

Dewi

Reactie schrijven

Berichten: 0