Wattenstaafjes

Wattenstaafjes zijn van die dingen die bijna iedereen wel in huis heeft en heel veel winkels verkopen. Je hebt verschillende soorten wattenstaafjes: Met aan een kant een punt en aan de andere kant een soort platter puntje (te koop bij Albert  Heijn) of gewoon twee puntjes, elk aan een kant.

 

Wattenstaafjes worden voor verschillende dingen gebruikt. Ik zelf gebruik het voornamelijk  als ik mijn oog make-up er af haal.   Maar het wordt ook gebruikt in het ziekenhuis: Wattenstaafjes worden doorgaans gebruikt om een vloeistof of zalf op de huid te smeren (bijv. ontsmettingsmiddel op een wond)of om een speekselmonster (DNA-monster) te nemen. (wikipedia)

Sommige mensen gebruiken wattenstaafjes om oorsmeer uit hun oren te halen maar dit raad ik je zeker niet aan!

 


Het oor is een zelfreinigend orgaan. Wattenstaafjes kunnen het oorsmeer dieper in het oor duwen, wat een eventuele ontsteking in de hand kan werken.

Bovendien bestaat het risico dat je met een wattenstaafje het trommelvlies kunt beschadigen of perforeren, het geen zelfs levensgevaarlijk kan zijn. (wikipedia)

Tja dat kan dus zelfs gebeuren! Gebruik wattenstaafjes NOOIT om je oor te reinigen dat doet je oor zelf wel. 

 

Zelf heb ik altijd een doosje wattenstaafjes in mijn badkamer staan. Van verschillende merken, dit vind ik niet zo uitmaken. Ik gebruik ze wanneer ik mijn make-up afhaal of wanneer er even geen ogschaduw kwastje voor het grijpen ligt. Ook gebruik ik het om tussendoor mijn make-up bij te werken. Maar hiervoor moet je zeker geen pluizigen wattenstaafjes gebruiken. Het kan namelijk gebeuren dat er een pluisje van het wattenstaafje in je oog komt, zeker lenzen dragers moeten hiervoor oppassen.

 

Dit artikel is geschreven door Dewi

Reactie schrijven

Berichten: 4
 • #1

  Charly (dinsdag, 17 mei 2011 19:32)

  Ik wist wel al dat je het beter niet voor je oor kan gebruiken maar misschien weten sommige mensen het niet!! Handig!!

 • #2

  Mi'jke Breteler (woensdag, 18 mei 2011 12:07)

  Ha die Dewi,
  Je moeder vertelde me van jouw site. Leuk hoor en ziet er goed en professioneel uit. Zal je tips blijven volgen! Succes ermee
  Mi'jke

 • #3

  Mona (woensdag, 18 mei 2011 14:01)

  Leuk hoor! Dat had ik echt niet verwacht over wattenstaafjes! Ik gebruik ze ook iedere dag om mijn oogpotlood weg te halen.
  Mona

 • #4

  Lara (woensdag, 18 mei 2011 14:02)

  Leuk! Het is leuk om iets anders dan beauty of fashion te lezen maar wat er wel mee te maken heeft!
  Lara