Wenkbrauwen

Ik ga jullie in dit artikel iets vertellen over hoe je je wenkbrauwen kan doen en welke producten je daarvoor nodig hebt. Ik ga niet álles opnoemen maar gewoon de basis dingen.

 

Het allereerste wat ik altijd doe is me wenkbrauwen borstelen. Daar zijn verschillende methodes en borsteltjes voor maar ik vind het rechter borsteltje toch wat fijner werken. Ik kam mijn wenkbrauwen eerst naar boven en daarna ga ik met het borsteltje over de rand aan de bovenkant zodat mijn haren daar niet recht overeind staan.

Daarna kan je het bij gaan tekenen. Dat kan je doen met een wenkbrauwpotlood. Ze hebben die in allerlei verschillende soorten maten en kleuren. Potloden speciaal voor brunettes, voor blondines... voor iedereen is er wel een goede kleur bij. Hoe je het tekent moet je helemaal zelf weten. Maar je hoeft niet perse een potlood te gebruiken. Je kan ook wenkbrauwpoeder gebruiken. Dit kan je aanbrengen met een kwastje. Ook dit heb je in allerlei verschillende kleuren.

En tot slot nog de wenkbrauwgel. Dit breng je aan zodat je in model gebrachte wenkbrauwen ook daadwerkelijk in model blijven!! Het lijkt een beetje op mascara maar dan doorzichtig :-). Deze wenkbrauwgel is van the body shop.

Oh en nog even: dit is mijn volgorde om het aan te brengen! Als jij het op een hele andere volgorde doet: prima!! Ik ben benieuwd of jullie zoiezo jullie wenkbrauwen doen en zo ja: hoe doe jij het?? Op welke volgorde?? Zet het bij de comments!!

 

Dit artikel is geschreven door Puck.

Reactie schrijven

Berichten: 7
 • #1

  Josje (woensdag, 27 april 2011 11:01)

  Ik borstel mijn wenkbrauwen soms en dan doe ik er meestal wenkbrauwgel over heen en verder niks.

  Leuk en handig artikel!!

 • #2

  Lara (woensdag, 27 april 2011 11:03)

  Leuk!! Ik teken mijn wenkbrauwen elke dag (gewoon wat meer kleur want ik heb écht hele lichte wenkbrauwen!!) en daarna breng ik het in model en daarna doe ik er de gel over heen. Ik heb dezelfde wenkbrauwgel als jij!!

 • #3

  instijl (woensdag, 27 april 2011 11:04)

  En vind je hem ook zo goed ;-)??

 • #4

  Lara (woensdag, 27 april 2011 11:04)

  Jep :-D.

 • #5

  Mona (woensdag, 27 april 2011 11:05)

  Ik doe niks aan mijn wenkbrauwen... heel soms borstel ik het maar dan doe ik er geen wenkbrauwgel over heen maar dat doe ik dan gewoon voor de leuk :-).

 • #6

  Charly (woensdag, 27 april 2011 11:07)

  Super leuk artikel! Als het iets is waar ik aandacht aan wil besteden zijn dat wel de wenkbrauwen! Ik breng ze eerst in model en daarna doe ik er wenkbrauwgel over heen. Ik hoef niet bij te tekenen want ik heb al best donkere wenkbrauwen....

 • #7

  Anna (woensdag, 27 april 2011 11:08)

  Mijn eerste commentaar :D (ik volg deze site al wel vanaf het begin).

  Ik doe het op dezelfde volgorde als jou maar dan gebruik ik wenkbrauwpoeder!!