Gezonde voeding

Als je een mooi figuur wilt krijgen voor de zomer (winter kan natuurlijk ook) is gezonde voeding heel erg belangrijk. Somminge mensen gaan niets of weinig meer eten maar dit is zelfs zeer slecht. Het gaat er om hoeveel je beweegt en wat je eet. Die twee dingen moet je op elkaar afstemmen. 

Bijvoorbeeld: je beweegt (denk daarbij aan sport) één keer in de week een uur. En eet je elke avond vette biefstuk. Elke ochtend broodje hagelslag en met elke lunch chocopasta. Dan zijn het bewegen en het eten niet bepaald in evenwicht. Maar sport jij een uur per week en eet je verder in de ochtend bruin brood (daar zitten meer vezels in dan in wit brood)  met kaas tomaat en komkommer (soort broodje gezond dus!), met de lunch salade en avond eten groente en vlees (tenzij je vegetarier bent, dat kan natuurlijk ook nog maar daarvoor heb je vlees vervangers).  Dan ben je goed bezig.

Maar wat nog gezonder is: tussen de middag warm eten en 's avonds koud. Omdat je 's avonds niet meer beweegt en je meestal gewoon gaat zitten tv kijken etc, verbrand je de calorieen van het eten niet meer. En dat slaat zich weer op in vet. Maar als je warm eet tussen de middag, daarna ga je nog dingen doen zoals werken etc. 

Dus gezonde voeding is super belangrijk! Beheers je en koop niet van die lekkere chocolade repen of m&ms. Maar neem inplaats daarvan een beker yogurt! Of inplaats frisdrank jus de orange.  Daar kan je niet dik van worden! En het is nog lekker ook (naar mijn mening).

 

Wat vind jij hiervan? En eet je zelf gezond? Wat eet je voor ontbijt? Zet het bij de comments. Ik ben benieuwd!

 

Dit artikel is geschreven door Dewi

Commentaar schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Charly (dinsdag, 26 april 2011 11:46)

  Ik ben helaas een hele erge vreetzak... ik heb geen overgewicht ofzo maar als ik bijvoorbeeld een chocolaatje heb gehad proef ik die smaak nog als ik hem al op heb en dan vind ik het zo lekker smaken dat ik er nog een eet... maar ik sport dan wel weer 4 keer in de week 1 uur (tennis, voetbal en atletiek) is dat dan wel een goed evenwicht??

 • #2

  Lara (dinsdag, 26 april 2011 11:48)

  Goed artikel!! Er zijn zat meisjes (ik niet hoor!!) die zichzelf dik vinden en zich uit gaan hongeren!!!

 • #3

  Mona (dinsdag, 26 april 2011 11:48)

  Leuk artikel!!

 • #4

  Floor. (dinsdag, 26 april 2011 12:19)

  Als ik eerlijk ben kan ik alles eten wat ik wil, moet daarna natuurlijk wat bewegen, maar ik heb niet vaak meegemaakt dat ik echt aangekomen ben. Ik zit op geen sport(bloos,bloos.) Nog tips voor leuke sporten?

 • #5

  Josje (dinsdag, 26 april 2011 12:21)

  Hoi, dit is het eerste artikel dat ik lees (ik kreeg de tip om op deze site te kijken van mijn BFF Charly) maar ik vind het al meteen een super goed en handig artikel!! Ik ga gelijk alle oude artikelen lezen!!

 • #6

  instijl (dinsdag, 26 april 2011 16:42)

  *reactie op Floor* ik las laatst een artikel in een blad: Het ging over 5 vrouwen die allemaal heel mooi slank waren. Maar toch veel ongezonde dingen aten. En daardoor misschien niet dik werden maar wel heel ongezond. zo at een vrouw elke dag chocolade kwam nooit aan, maar haar lichaam werd er door beschadigt. En de doktoren voorspelden dat ze alleen daardoor maar iets van 65 jaar zou worden. Dus dat je gewoon alles eten kan is niet waar, het is slecht voor je lichaam, maar je hoeft niet per se dik te worden nee.

 • #7

  Floor. (woensdag, 27 april 2011 14:12)

  *reactie op instijl* Haha, dat snap ik. Maar ik zeg dat ik dat kan doen, maar dat doe ik niet....

 • #8

  instijl (woensdag, 27 april 2011 14:33)

  *reactie op Floor* Oh oke! Gelukkig

 • #9

  Wieneke (woensdag, 27 april 2011)

  Ik eet al vrij gezond! Mijn ouders zijn trouwens echte vega's!