Zon bescherming

De zon komt er weer aan! En daarom maak ik nu dit artikel over zonbescherming. Want, ik jullie wij, we zitten nu allemaal graag ik de zon om te genieten en ook om een beetje een kleurtje te krijgen!  Maar ga nooit zonder bescherming bewust in de zon zitten.

Zonnebrand creme
Zonnebrand creme

Het is wetenschappelijk bewezen dat door zonverbranding van de huid het DNA kan worden beschadigt en dat kan weer huidkanker veroorzaken. Maar het lichaam heeft ook zon nodig. Zeker als je nog in de groei bent is zon zeer belangrijk. Het maakt namelijk vitamine D aan wat weer goed is voor je botten. Een kwartiertje zon per dag zonder bescherming is hier al goed voor. Daarna zul je weer aan de zonnebrand creme moeten!  

zelf bruiner
zelf bruiner

Maar wil je toch een bruin kleurtje? Smeer je dan ook zeker niet in met olie! Sommige mensen zeggen dat omdat je dan veel sneller bruin wordt, maar dit is zo zo zo slecht! Je zit pal op de zon zonder enige bescherming een beetje gebakken bruin te worden! Doe dit niet! Als je op het strand of in de tuin wil zonnen moet je gewoon zonnebrand opsmeren. Maar je kan natuurlijk ook zelf bruiner gebruiken! Ik denk dat dat nog wel de beste oplossing is...  

Je kan trouwens het best zonnebaden voor 11 en na 15 uur. Dan is de uv straling het laagst.

 

Dit artikel is geschreven door Dewi.

Reactie schrijven

Berichten: 4
 • #1

  Mona (zondag, 10 april 2011 10:13)

  Handig! ik smeerde eigenlijk altijd al zonebrand creme op maar dat het je DNA kon beschadigen wist ik niet!

 • #2

  Charly (zondag, 10 april 2011 10:30)

  Ik wist het al maar ik ken een meisje en die wilt zich nooit insmeren omdat ze denkt dat je dan niet bruin word.... Ik denk dat ik haar dit artikel een keer ga laten lezen!!!!!!!!!!!!!!! Heel handig!

 • #3

  lara (zondag, 10 april 2011 13:37)

  Handig!

 • #4

  Wieneke (zondag, 10 april 2011 13:41)

  Ik smeer mezelf altijd in met zonnebrand creme!