Make-up kwasten

kwasten set
kwasten set

Om make-up op te doen heb je meestal kwasten nodig. Ik ga jullie laten zien welke kwasten je voor welke make-up nodig hebt. Ik ga niet alle kwasten laten zien maar meer de kwasten die je het meest gebruikt.

De poederkwast:

Je gebruikt een poederkwast om poeder aan te brengen zoals bijvoorbeeld een poederfoundation. De haren van deze kwast staan dicht op elkaar waardoor het voldoende poeder opneemt.

 

De blush kwast:

 

Deze kwast gebruik je (je hoort het eigenlijk al aan de naam) om blush aan te brengen. Maar je kan er ook highlighter of bronzer mee aan brengen. Eigenlijk is deze kwast voor zo’n beetje alles wat je op je wangen doet. De kwast is iets kleiner dan de poederkwast.

 

De foundation kwast:

 

Deze kwast gebruik je om je vloeibare foundation aan te brengen.

 

De oogschaduw kwast:

 

 

Ik denk dat veel mensen het wel weten. Deze kwast gebruik je om oogschaduw aan te brengen. Je hebt hem in verschillende maten. De grote kan je gebruiken om iets onder je wenkbrauwen aan te brengen en de kleine kan je gebruiken voor op je ooglid. Maar daartussen zijn ook nog een paar maten.

 

De concealer kwast:

 

 

Je gebruikt de concealer kwast om concealer te gebruiken. Concealer gebruik je om bijvoorbeeld rode plekjes of je wallen te camoufleren. De concealer kwast heeft hele harde haren. De haren zijn ook bijna altijd synthetisch.

 

 Dit artikel is geschreven door Puck.                                 

 

Commentaar schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Mona (woensdag, 06 april 2011 16:16)

  Leuk artikel! Kunnen jullie er ook onder zetten wie het geschreven heeft?

 • #2

  Charlie (woensdag, 06 april 2011 16:42)

  Handig! Maar van welk merk zijn goede maar goedkopen kwasten? Want ik was laatst bij de action maar van die kwasten vallen de haren uit....

 • #3

  instijl (woensdag, 06 april 2011 16:56)

  Bij de hema zijn er goede kwasten en die van essence en catrice zijn ook prima. Maar voor echte hele goede kwaliteit kun je ook nog even op https://www.zoeva-shop.de/ kijken. Deze zijn wel wat duurder maar van goede kwaliteit!

 • #4

  Kick (woensdag, 06 april 2011 17:06)

  Leuke blog!

 • #5

  Roos (woensdag, 06 april 2011 19:29)

  Wat vinden jullie fijner?? Synthetisch of dieren haar?? Want ik heb nieuwe kwasten nodig maar ik weet niet wat ik moet nemen...

 • #6

  instijl (woensdag, 06 april 2011 19:49)

  Dierenhaar is wat beter!